Wat zijn de beste verhuisdozen?

wat zijn de beste verhuisdozen?

Wat zijn de beste verhuisdozen?

Wanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om een goede keuze voor verhuisdozen te maken. Je wilt natuurlijk niet dat jouw spullen beschadigen of breken tijdens de verhuizing. Er zijn verschillende soorten verhuisdozen op de markt, maar wat is nu de beste verhuisdoos? In dit artikel lees je aan welke eisen het moet voldoen, zodat jij jouw volledige inboedel met een gerust hart aan de verhuisdozen kan toevertrouwen.

Belangrijke kenmerken van verhuisdozen

De keuze van de juiste verhuisdoos hangt van zes belangrijke kenmerken af. Dit zijn:

  • Het materiaal
  • De draagkracht
  • De afmetingen
  • Het in- en uitvouwen
  • De bedrukking
  • De prijs

Per kenmerk leggen wij je uit waar je op moet letten bij het kiezen van de meest geschikte verhuisdoos voor jouw verhuizing.

welke verhuisdoos is het beste?

Het materiaal

De meest gebruikelijke verhuisdozen zijn van karton. Toch gebruiken verhuizers ook regelmatig verhuisdozen van plastic of kunststof. Verhuisdozen van karton hebben onze sterke voorkeur. Dit komt onder meer doordat ze goedkoper, gemakkelijk op te bergen, beschrijfbaar en, bij goede kwaliteit, ook zeer stevig zijn. In het artikel ‘Het verschil tussen verhuisdozen van karton, plastic of kunststof’ lees je meer over de verschillen tussen de materialen.

Ook kartonnen verhuisdozen verschillen nog van elkaar. Zo bestaan er dozen met enkelgolf en dubbelgolf karton. Dubbelgolfs is vanzelfsprekend veel steviger dan enkelgolfs.

De draagkracht

Er is niets vervelender dan wanneer je net je verhuisdoos netjes hebt ingepakt, je doos uitscheurt wanneer je het via de handvatten optilt. Veel standaard verhuisdozen van bouwmarkten kunnen slechts een draagkracht van 20 kg aan. Bij deze verhuisdozen moet je opletten dat je ze niet te zwaar belaadt. Zorg er daarom voor dat je bij je verhuizing zeker enkele verhuisdozen tot je beschikking hebt met een minimale draagkracht van 30 kg.

De reguliere verhuisdozen van De Verhuiswinkel hebben standaard een minimale draagkracht van 30 kg.

De afmetingen

Vanzelfsprekend zijn de afmetingen van je verhuisdozen belangrijk om rekening mee te houden bij het kiezen van de verhuisdozen. Allereerst vanwege je eigen lichaamslengte. Ben je klein van stuk? Kies dan niet al te hoge verhuisdozen, want dan kun je wellicht niet gemakkelijk bij de handvatten en wordt het tillen ervan een hels karwei. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken naar welke spullen je middels de verhuisdozen moet gaan verplaatsen. Als hier bijzondere spullen bij zitten, zoals computers of boeken, is het slim om te kiezen voor dozen die zijn aangepast op het specifieke formaat. Zo bestaan er speciale computer- en boekendozen.

Het in- en uitvouwen

Om de verhuizing op de dag zelf zo makkelijk mogelijk te maken, let er dan goed op of de verhuisdoos gemakkelijk in- en uit te vouwen is. De meeste verhuisdozen van de bekende bouwmarkten zijn vouwdozen, waarbij het altijd even puzzelen is hoe je ze in- en uit elkaar haalt. Het kan een stuk makkelijker. Zo bestaan er verhuisdozen met Autolock, die je met één beweging in elkaar zet. Bij deze type verhuisdozen is dan ook nooit tape nodig en ze zijn voor zeer lange tijd te hergebruiken.

De bedrukking

Een ander praktisch kenmerk om mee te nemen in de keuze voor de beste verhuisdozen, is de mate waarin de verhuisdoos is bedrukt. Veel verhuisdozen zijn vanuit commercieel oogpunt volledig bedrukt, waardoor er geen ruimte is om (meerdere malen) op te schrijven wat de inhoud van de doos is. Kies daarom voor een neutrale (witte of bruine) verhuisdoos zonder bedrukking of met een praktische bedrukking, zoals vakjes waarin je informatie over de doosinhoud gemakkelijk kan opschrijven.

De prijs

De laatste, maar zeker niet minst belangrijke overweging is: wat mag de verhuisdoos kosten? Prijzen voor verhuisdozen liggen veelal tussen de €2,- en €3,-. In de meeste vergelijkingen die zijn gemaakt tussen verschillende typen verhuisdozen wordt geconcludeerd dat de beste verhuisdozen vaak ook het hoogst in de prijs zijn. Je bepaalt zelf wat je voor een verhuisdoos over hebt. Bedenk daarbij wel goed dat wanneer je kiest voor een (te) goedkope verhuisdoos, dat je een grotere kans loopt op schade aan je spullen; wat uiteindelijk weer meer kosten met zich meebrengt. Daarnaast kan de verhuizing minder vlot verlopen, wat je weer meer tijd kost én extra stress oplevert.

Wat zijn de beste verhuisdozen? Dit is ons advies

Verhuisdozen zijn er in allerlei soorten en maten. Er is misschien niet een winnaar op het gebied van verhuisdozen; maar wel een verhuisdoos die het best past bij jouw verhuizing. Bekijk daarom van tevoren goed je inboedel en pas daar de verhuisdozen op aan. Enkele zeer stevige verhuisdozen zijn onmisbaar, maar niet alle spullen zijn zwaar en daardoor volstaat voor sommige spullen ook de Low budget verhuisdoos. Zorg ook voor speciale verhuisdozen voor je boeken, computerspullen en eventueel je archief.

Wil je goedkope verhuisdozen van de beste kwaliteit scoren? Bekijk dan ook onze tijdelijke pakketaanbiedingen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *