Hoeveel vrije dagen krijg je als je gaat verhuizen?

Hoeveel vrije dagen krijg je als je gaat verhuizen?

Een verhuizing neemt veel tijd in beslag. Dan is het natuurlijk fijn als je hier extra tijd voor vrij kunt maken in de vorm van een vrije dag vanuit je werkgever. Maar hoe is dit precies geregeld en op hoeveel vrije dagen heb je recht? We leggen het uit in deze blog.

Heb ik recht op vrije dagen voor mijn verhuizing?

Of jij aanspraak kunt maken op een of meerdere vrije dagen voor een verhuizing is afhankelijk van de CAO die jouw werkgever hanteert. Er is wettelijk namelijk niets vastgelegd over vrije dagen voor een verhuizing, waardoor jouw werkgever niet verplicht is deze aan te bieden. Toch is dit in veel CAO’s opgenomen. Hanteert jouw werkgever ook geen CAO? Dan kunnen er afspraken in jouw contract worden vastgelegd.

Verlof voor verhuizen: check jouw CAO

Gemiddeld hanteren de meeste Nederlandse CAO’s twee werkdagen per jaar voor een verhuizing. Dat betekent dat je middels bijzonder verlof twee werkdagen vrij kunt krijgen om jouw verhuizing in goede orde te laten verlopen. Op die manier hoef je geen vakantieuren in te leveren en wordt je loon doorbetaald.

Er zijn echter ook CAO’s die één dag bijzonder verlof hanteren voor een verhuizing. Wil je weten op hoeveel dagen verhuisverlof jij recht hebt? Bekijk dan de CAO die jouw werkgever hanteert. Als je niet weet onder welke CAO je valt, dan kun je dit terugvinden op jouw contract of contact opnemen met een HR-persoon op je werk.

Als je geen recht hebt op bijzonder verlof, kun je natuurlijk altijd nog met je werkgever in gesprek gaan om te overleggen hoe je dit het beste kunt regelen.

Jouw verhuizing goed geregeld met professionele verhuisdozen

Tijdens de voorbereidingen voor jouw verhuizing dien je ook na te denken over de juiste materialen om jouw inboedel en spullen te verhuizen. Professionele verhuisdozen mogen dan niet ontbreken! In onze webshop vind je verschillende soorten verhuisdozen van hoge kwaliteit, zodat jouw spullen veilig en beschermd vervoerd kunnen worden. Naast verhuisdozen bieden we ook inpakmaterialen, waaronder bubblewrap, inpakpapier en tape, aan.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *