Tips voor een verhuizing met kinderen

Tips voor verhuizen met kinderen

Tips voor een verhuizing met kinderen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan breekt er een stressvolle periode aan. Heb je daarnaast ook (jonge) kinderen die verhuizen? Dan komen er zelfs nog wat meer aandachtspunten om de hoek kijken. Zo brengt de verandering van leefomgeving natuurlijk behoorlijk wat impact met zich mee. Misschien gaan de kinderen wel naar een nieuwe school of gaan zij op zoek naar nieuwe vrienden. Maar zeker ook de verhuizing zelf kan behoorlijk chaotisch verlopen met kinderen. Wij geven je een aantal tips om een verhuizing met kinderen vlekkeloos te laten verlopen.

Een goede planning

Het allerbelangrijkste is om een goede en realistische planning te hebben. De meeste verhuizingen duren een paar dagen, van het in- en uitpakken van dozen tot de verhuisdag zelf. Met kinderen kan zo’n planning nogal eens overhoopraken of in de knoei komen. Begin daarom ruim van tevoren en probeer kamer voor kamer al zoveel mogelijk spullen in te pakken. Veel spullen in huis gebruik je wellicht amper waardoor je die spullen weken van tevoren zelfs al in dozen kan pakken. Plan een (of meer) avonden in de week waarop je, zodra de kinderen op bed liggen, rustig begint met het inpakken van de dozen.

Tip: bestel je verhuisdozen dus ook ruim op tijd. Je weet nooit wanneer je wellicht onverwacht al wat tijd hebt om alvast een doos in te pakken. Dan wil je ze natuurlijk wel al in huis hebben.

Geef kinderen ook een taak

Heb je echt nog jonge kinderen? Dan is het verstandiger om ze op de dag van de verhuizing en wellicht een paar dagen ervoor en erna in ieder geval overdag naar een oppas te brengen. Je hebt het zelf waarschijnlijk al te druk met de verhuizing zelf. Zorgen voor de kinderen kun je er dan wellicht niet bij hebben.

Zijn je kinderen wel al wat ouder? Bedenk dan of je ze misschien kunt laten meehelpen met verhuizen. Vaak werkt dit ook goed in het emotionele proces van kinderen tijdens een verhuizing, omdat ze snappen wat er waarom gebeurt. Geef ze hun eigen verhuisdoos die ze mogen volstoppen met spullen die ze in het nieuwe huis als eerste krijgen. Zo voelen ze zich onderdeel van het proces en kunnen ze bovendien in het nieuwe huis weer snel met bijvoorbeeld hun lievelingsspeelgoed spelen of hebben ze de knuffels meteen weer.

Tip: maak het extra leuk voor je kinderen en bestel speciale verhuisdozen voor kinderen. Wij hebben bijvoorbeeld verhuisdozen met een prinsessen- en piratentekening te koop. Zo zijn ze na of tijdens het in- en uitpakken ook lekker bezig met tekenen en knutselen.

Zorg dat je alle spullen in huis hebt

Staat er bij jou een verhuizing (met of zonder kinderen) op de planning? Zorg dan dat je alles op tijd in huis hebt om onverwachte problemen te voorkomen. Voor extra zekerheid kun je ook een verhuispakket bestellen. Bovendien is dit vaak voordeliger. Kies het aantal personen in je huishouden en ontvang automatisch de juiste hoeveelheid verhuisdozen, inpakpapier, tape en beschermmaterialen voor jouw verhuizing. Onze verhuispakketten:

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *