Verhuizen naar het buitenland: wat doet een relocation manager?

Verhuizen naar het buitenland: wat doet een relocation manager?

Ga je naar het buitenland verhuizen voor een nieuwe uitdaging of haal je een internationale medewerker naar Nederland, dan ben je vast benieuwd wat er allemaal geregeld moet worden. Een internationale verhuizing kan een uitdaging zijn, bijvoorbeeld omdat je de taal, cultuur of regio nog niet kent. Het kan dan overweldigend zijn als je erachter komt wat er allemaal geregeld moet worden. Gelukkig biedt een relocation manager dan een uitkomst.

Wat is een relocation manager?

Een relocation manager is verantwoordelijk voor het verloop van een (internationale) verhuizing en alles wat daarbij komt kijken. Naast het daadwerkelijk verhuizen van de inboedel en goederen, is het ook belangrijk dat een gezin of persoon goed kan settelen in een nieuwe omgeving. Zo verzorgt een relocation manager ook de zoektocht naar een geschikte woning of school en verzamelt informatie zodat een persoon na verhuizing weet waar hij of zij terecht kan.

Welke diensten verzorgt een relocation manager?

Bij een verhuizing komt veel meer kijken dan enkel het verhuizen van de inboedel. Daar weten de experts van Eurohome Relocation alles vanaf. Zij kunnen je helpen met de volgende zaken:

  • Cultuur- en taaltraining: Bij internationale verhuizingen worden culturele verschillen en invloeden vaak onderschat. Als je meer weet over de cultuur en taal van het land, wordt het makkelijker om je aan te passen aan de nieuwe omgeving. Een Cultuur training kan daarbij helpen.
  • Klusjesman service: Een verhuizing houdt vaak niet op bij de komst van de meubels. Een klusjesman kan helpen bij het in elkaar zetten van de meubels, lampen bevestigen, apparatuur installeren en meer.
  • School zoektocht: Bij families met kinderen is het belangrijk om de beste school op hun nieuwe locatie te vinden. Eurohome helpt ouders om zich voor te bereiden op dit onderdeel van het verhuisproces door een aantal middelen en persoonlijke ondersteuning te bieden, van begin tot eind.
  • Immigratie hulp: Het immigratieproces verschilt per land en is vaak een bureaucratisch labyrint dat erg moeilijk is als je de taal niet kent. De immigratie hulp helpt met advies over de immigratievereisten van een land, het opstellen van de documentatie en de lokale registratie bij aankomst. Jouw adviseur kan meegaan naar het stadhuis om zaken te regelen, maar kan jou ook adviseren per mail of telefoon.

 Naast de bovenstaande veelvoorkomende relocatiediensten, zijn er nog een heleboel andere zaken waar je hulp bij kunt gebruiken. Eurohome Relocation heeft kantoren in Nederland, Rusland en Tsjechië, maar biedt wereldwijde relocatiediensten. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden of heb je hulp nodig bij een internationale verhuizing? Neem dan contact op.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *