Hoeveel verhuisdozen heb je nodig? Een handig overzicht.

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig? Een handig overzicht.

Tijdens jouw verhuizing naar een nieuwe woning wil je natuurlijk al jouw waardevolle spullen veilig vervoeren. Het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt, is afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je hebt. Dit kan natuurlijk sterk verschillen per persoon.

Aan de hand van het aantal ruimtes in huis en het aantal personen waaruit jouw gezelschap bestaat, kun je inschatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt.

Aantal verhuisdozen per kamer

Voor de spullen in je keuken heb je waarschijnlijk een hoger aantal nodig dan voor de spullen in je slaapkamer. Per kamer in jouw huidige woning kun je uitgaan van 10 tot 15 verhuisdozen. Een indicatie voor het aantal verhuisdozen per kamer:

  • Circa 15 dozen voor keukenspullen
  • Circa 10 dozen per slaapkamer
  • Circa 5 dozen voor badkamerspullen
  • Circa 15 dozen voor de woonkamer

Verhuisdozen woonkamer

Een woonkamer bevat veel grote meubels die je niet in een verhuisdoos kunt inpakken. Denk bijvoorbeeld aan een tv-meubel, bank, boekenkast, eettafel en -stoelen. Toch bevatten al deze kasten ook weer losse spullen die je moet inpakken, zoals apparatuur, accessoires, dvd’s of decoratie. We raden het niet aan om de spullen in een kast te laten zitten tijdens de verhuizing, omdat de spullen dan kunnen gaan schuiven en beschadigd kunnen raken. Voor je woonkamer kun je uitgaan van circa 15 verhuisdozen die je nodig hebt.

Verhuisdozen slaapkamer

Hoewel je er misschien niet bij stilstaat, kan een slaapkamer ook veel spullen bevatten. Denk maar eens aan de kledingkast(en) die je hier hebt staan en de hoeveelheid broeken, blouses of truien die je moet inpakken. Ook spullen uit je nachtkastje, boeken en decoratie pak je voorzichtig in een van de stevige verhuisdozen in. Afhankelijk van de grootte van je slaapkamer, kun je rekenen op circa 10 verhuisdozen.

Verhuisdozen badkamer

De badkamer bevat vaak minder spullen dan een woonkamer, omdat de ruimte kleiner is. Aan 3 tot 5 verhuisdozen heb je dan ook al snel genoeg. Houd rekening met de badkamerspullen die je in de nieuwe woning snel weer nodig hebt, zoals een tandenborstel of handdoeken. Het is handig om deze in een aparte doos mee te nemen in de auto, zodat je het snel terug kunt vinden.

Verhuisdozen zolder of garage

Beschik je in jouw huidige woning ook over een zolder of garage? Dan zul je waarschijnlijk een groter aantal dozen nodig hebben. Vaak worden deze ruimtes namelijk als bergruimte gebruikt, waardoor er gemiddeld meer spullen staan dan in een andere ruimte.

Naast kleine spullen die in verhuisdozen passen, heb je in sommige ruimtes ook grote meubels staan die verhuisd moeten worden. Denk maar eens aan een bankstel, eettafel en -stoelen, bed of kasten. Deze kun je natuurlijk niet inpakken in een verhuisdoos, maar moeten wellicht ook uit elkaar gehaald worden om te vervoeren naar de nieuwe woning. De kleinere, losse onderdelen die hierbij horen, kun je het best in één onderdelendoos opslaan, zodat je ze niet kwijtraakt.

Aantal verhuisdozen per samenstelling van huishouden

De samenstelling van jouw huishouden kan ervoor zorgen dat je meer of minder verhuisdozen nodig hebt. Een gezin van zes personen heeft over het algemeen namelijk meer spullen dan een stel. Ook als je denkt dat je niet over veel spullen beschikt, kun je beter te veel verhuisdozen bestellen, dan te weinig.

Een indicatie voor het aantal verhuisdozen op basis van jouw huishouden:

  • Eenpersoonshuishouden: 25 – 40 verhuisdozen
  • Tweepersoonshuishouden: 40 – 60 verhuisdozen
  • Gezin met twee kinderen: 60 – 80 verhuisdozen

Om je alvast op weg te helpen, hebben we handige verhuispakketten samengesteld. Deze zijn afgestemd op de samenstelling van jouw huishouden en bevatten alle benodigdheden die je nodig hebt voor jouw verhuizing, waaronder verhuisdozen, tape, inpakpapier, matrashoezen en meer. Bekijk onze:

  • Verhuispakket voor 1-2 personen
  • Verhuispakket voor 3-4 personen
  • Verhuispakket voor 4-6 personen

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *