De benodigdheden bij iedere verhuizing

Benodigdheden tijdens je verhuizing

De benodigdheden bij iedere verhuizing

Door de jaren heen verzamelt een persoon of huishouden enorm veel spullen. Bij een verhuizing moeten deze spullen veilig verpakt en vervoerd worden naar een nieuwe bestemming. Maar hoe pak je dat precies aan? Welke materialen heb je allemaal nodig? Hoe zorg je dat waardevolle, breekbare spullen veilig en stevig ingepakt worden? Verhuizers of helpers die je zelf hebt gevraagd zullen namelijk altijd iets minder zorgvuldig omgaan met de dozen dan dat je dat wellicht zelf zou doen. Om ervoor te zorgen dat je niet je servies of andere waardevolle spullen terugvindt in 100 stukjes bij het uitpakken, kun je daarom maar beter investeren in de juiste materialen. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

  1. Verhuisdozen

Bij elke verhuizing, groot of klein, particulier of zakelijk, zijn verhuisdozen echt een must. Verhuizen zonder goede verhuisdozen gaat eigenlijk niet. Kies voor goede, stevige verhuisdozen. Ga je liefst voor gemak? Dan kun je ook kiezen voor autolock verhuisdozen. Deze hoef je namelijk niet eerst zelf in elkaar te vouwen of op een moeilijke manier dicht te krijgen. Verhuisdozen haal je bij de meeste bouwmarkten, maar vaak voordeliger is om deze online te bestellen. Zo worden ze ook nog eens bij je thuis geleverd!

Benieuwd hoeveel verhuisdozen je nodig hebt? Dat ligt heel erg aan jouw specifieke verhuizing en de grootte van je huishouden. We kunnen je wel een gemiddelde geven, en dat ligt waarschijnlijk hoger dan dat je verwacht. Lees ons blog ‘Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

  1. Speciale boekendozen

Voor bijvoorbeeld boeken zijn er speciale boekendozen ontwikkeld. Deze kunnen meer gewicht dragen dan reguliere verhuisdozen door het hogere draagvermogen. Boeken, en zeker wanneer je er een aantal op elkaar stapelt, hebben vaak al een hoger gewicht dan een reguliere verhuisdoos kan hebben.

Natuurlijk kun je de boekendozen ook gebruiken voor andere zwaardere spullen. Denk bijvoorbeeld aan zware borden. Kijk dus goed naar de hoeveelheid zware en lichtere spullen die je gaat verhuizen en bepaal op basis hiervan hoeveel gewone en hoeveel boekendozen je nodig zult hebben.

  1. Inpakpapier en noppenfolie

Veel spullen dien je eerst te verpakken voordat je in de verhuisdoos laadt. Anders kunnen dingen namelijk gaan schuiven of botsen waardoor ze alsnog kunnen beschadigen of breken. Denk aan het één voor één inpakken van glazen of het verpakken van foto’s en schilderijen. Hiervoor heb je inpakpapier en noppenfolie nodig. Echt breekbare dingen pak je in noppenfolie voor extra stevigheid. Minder breekbare dingen kunnen ook in inpakpapier. Heb je een klein budget? Dan kun je ook kranten gebruiken in plaats van inpakpapier. Begin op tijd met het verzamelen zodat je voldoende in huis hebt.

  1. Beschermhoezen

Meubels (vooral gestoffeerde) en matrassen kunnen snel vies worden van vuil en stof tijdens het vervoeren in bijvoorbeeld een verhuiswagen. Dit is achteraf erg lastig nog schoon te krijgen. Hiervoor zijn dus speciale meubelhoezen en matrashoezen ontwikkeld. Je stoel, bank en matras passen hier precies in. Het is een plastic hoes met rits. Deze hoezen zijn ook uitermate geschikt wanneer je de meubels of matrassen een tijdje ergens wilt opslaan en ze schoon wilt houden.

  1. Verhuisdekens

Met verhuisdekens bescherm je grote meubelstukken van beschadigingen. Vooral bij bijvoorbeeld scherpe hoeken van een kast of bank is het belangrijk een verhuisdeken te gebruiken. Niet alleen om schade aan deze items te voorkomen, maar ook om schade aan andere items te voorkomen als ze plots tegen elkaar dreigen te schuiven. Ook kun je verhuisdekens uitstekend gebruiken om de loze ruimte in een verhuiswagen op te vullen. Doe je dit niet, gaat alles schuiven en heb je veel kans op schade.

  1. Tape en etiketten

Tape gebruik je om de noppenfolie en inpakpapier te bevestigen aan de items. Ook kun je tape gebruiken als je geen autolock of handig sluitende verhuisdozen hebt. Zo kun je de doos afsluiten. Zelfs bij autolock verhuisdozen raden we nog wel eens aan om toch tape te gebruiken. De flappen kunnen namelijk alsnog wel eens opengaan. Als je kiest voor goede kwaliteit verhuisdozen, is deze kans wel kleiner.

Etiketten zijn daarnaast erg handig om elke doos te labelen. Je gaat namelijk zeker niet onthouden wat er in elke doos zit. Elke doos telkens open en dicht doen is nogal onhandig en tijdrovend. Door de etiketten te labelen met de inhoud en ruimte in de nieuwe woning waar deze naartoe moeten, bespaar je jezelf tijdens het uitpakken echt enorm veel tijd. Uiteraard kun je ook een goede (watervaste) stift gebruiken om de dozen te labelen. Maar ben je van plan de dozen later opnieuw te gebruiken of door te verkopen of uitlenen aan familie of vrienden, is een zelfklevend, vervangbaar etiket natuurlijk slimmer!

Bestel alle materialen extra voordelig in een verhuispakket

Wij hebben alle benodigde materialen zoals hierboven beschreven gebundeld in extra voordelige verhuispakketten. Zo bestel je met één druk op de knop alles wat je nodigt hebt. Afhankelijk van de grootte van je huishouden, bepaal je welk pakket je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je alles in huis hebt én dat je van alles voldoende in huis hebt.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *