Zelf een verhuiswagen huren: hier moet je op letten

waar moet je opletten bij huren van een verhuiswagen

Zelf een verhuiswagen huren: hier moet je op letten

Het huren van een verhuiswagen wordt door veel mensen als gemakkelijk en efficiënt gevonden als er een verhuizing plaats gaat vinden. De meeste mensen hebben namelijk geen voertuig ter beschikking waarin een groot aantal meubels en spullen in getransporteerd kan worden. Het is daarom een logische keuze om een verhuiswagen te huren. Niet alleen het zoeken naar een geschikte verhuisdienst is belangrijk. Er zijn namelijk nog meerdere aspecten waar je rekening mee dient te houden.

De planning

Om niet in de knoei qua tijd te komen, is het verstandig om ruim van tevoren een verhuiswagen te huren. Hiermee heb je de zekerheid dat je kunt beschikken over een verhuiswagen in de gewenste periode. Wil je dit liever doordeweeks of in het weekend doen?

Het is van belang om een zorgvuldige afweging te maken omdat de meeste mensen ervoor kiezen om in het weekend te verhuizen. Hierdoor liggen de tarieven van een verhuiswagen in het weekend hoger. Als je er dus voor kiest om doordeweeks een verhuiswagen te huren dan kun je ervan uit gaan dat je goedkoper uit bent. Het nadeel hiervan is dat je echter wel extra uren of een dag vrij zult moeten nemen van je werk.

Benodigdheden

Alleen een verhuiswagen huren is helaas niet voldoende voor een succesvolle verhuizing. De meubels en andere spullen die je wil gaan verhuizen, dienen namelijk goed ingepakt te worden. Je wil er namelijk niet aan denken dat je schilderij, bank, tafel of ander object vol beschadigingen op je nieuwe adres aan komt. Kijk daarom ook zeker naar ons assortiment verhuispakketten, verhuisdozen en ander verhuismateriaal. Met deze handige benodigdheden maak je namelijk meteen een goede start.

Welk type verhuiswagen heb je nodig?

Verhuiswagens zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Je hebt daarom niet altijd de grootste verhuiswagen nodig bij een verhuizing. Wanneer heb je welk type nodig? Je kunt een verhuiswagen huren tot een inhoud van ongeveer 50 kubieke meter. In de meeste gevallen is dit als stel met een kind voldoende inhoud om alle meubels en spullen te kunnen vervoeren.

Bovendien zijn er verhuiswagens die deuren of juist een laadklep hebben. Om verhuisdozen of zware meubels in te laden is het gemakkelijker om een verhuiswagen met een laadklep te huren. Het voordeel van een verhuiswagen met laadklep is dat deze het tillen van zware meubels verlicht. Daardoor verloopt de verhuizing met laadklep een stuk vlotter dan wanneer je een verhuiswagen met deuren huurt. Een extra prettige bijkomstigheid is dat bij een verhuiswagen met laadklep een rijbewijs B noodzakelijk is.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *