Verhuisdozen vergelijken: wat zijn de beste verhuisdozen?

Verhuisdozen vergelijken: wat zijn de beste verhuisdozen?

Tijdens je verhuizing is het van cruciaal belang dat je de juiste verhuisdozen en materialen gebruikt. Want tijdens het vervoeren van jouw waardevolle spullen, wil je natuurlijk niet dat er iets kapotgaat of beschadigd raakt. Maar wat is nu de meest betrouwbare en beste verhuisdoos? Wij hebben verschillende soorten verhuisdozen voor jou vergeleken en op een rij gezet in een handig overzicht. Zo kun jij de beste keuze maken en de beste verhuisdozen vergelijken met elkaar. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste specificaties per aanbieder:

Specificaties De Verhuiswinkel Gamma Praxis
Inhoud 50 liter 50 liter 50 liter
Draagkracht 30 kilo 25 kilo 20 kilo
Autolock Ja Ja Nee
Afmetingen 48x32x34 cm 48x32x33 cm 30x55x30 cm
Materiaal Dubbelgolf karton Enkelgolf karton Enkelgolf karton

Er zijn zeer veel verhuisdozen en -materialen verkrijgbaar, bijvoorbeeld online of in de bouwmarkt. Maar niet iedere verhuisdoos is van dezelfde kwaliteit of kan hetzelfde aantal kilo’s dragen. Op deze pagina hebben we verschillende merken met elkaar vergeleken en de belangrijkste verschillen uiteengezet. Lees snel verder om te bekijken welke verhuisdoos het best uit de test komt!

Materiaalkeuze

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een goede kwaliteit verhuisdoos, is het materiaal. Nu denk je wellicht, elke kartonnen doos is toch gewoon hetzelfde? Maar niets is minder waar! Bij het vergelijken van de beste verhuisdozen kun je vaak een keuze maken tussen enkelgolf en dubbelgolf karton. De kracht van het karton komt voort uit het golvende laagje in het midden van het karton. Hoe meer lagen, hoe sterker de verhuisdoos is. Bij enkelgolf bevat de doos slechts één laag, bij dubbelgolf bevat de verhuisdoos twee lagen.

Koop je jouw verhuisdoos bij de Gamma, Praxis of een andere bouwmarkt? Dan kun je er in de meeste gevallen van uitgaan dat deze verhuisdozen enkelgolf zijn. Hierbij loop je het risico dat de verhuisdoos met jouw zware spullen kan scheuren of openvallen. Dat is natuurlijk zonde! Professionele verhuizers werken enkel met verhuisdozen van dubbelgolf karton.

Draagkracht

Ga maar eens na hoeveel spullen je in huis hebt, daar heb je ook een hoop verhuisdozen voor nodig. Ga je verhuisdozen vergelijken dan is de draagkracht ook een belangrijke factor om te bekijken. Verhuisdozen met een hoge draagkracht kunnen meer spullen vervoeren, waardoor je dus uiteindelijk ook minder dozen nodig hebt.

Goedkope verhuisdozen hebben gemiddeld een draagkracht tussen de 10 en 15 kilo. Hier kun je lichte spullen in kwijt, zoals beddengoed, textiel, woonaccessoires en meer. Wil je echter meer spullen vervoeren, dan is het raadzaam om voor professionele verhuisdozen met hoge draagkracht te kiezen. Daarbij kun je denken aan boekendozen met een draagkracht tot maar liefst 30 kilo!

Gebruiksgemak

Het inpakken van jouw gehele inboedel neemt veel tijd in beslag. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk mee klaar zijn. Het is dan wel zo handig dat je een doos snel in elkaar kunt zetten, zeker wanneer je er tientallen gaat gebruiken. Het gebruiksgemak van een verhuisdoos wordt enorm vergroot wanneer je kiest voor een autolock verhuisdoos in plaats van vouwdoos.

Een vouwdoos, de naam zegt het al, moet je zelf in elkaar vouwen en vastzetten met tape. Een autolock daarentegen hoef je alleen maar uit te klappen en vouwt zichzelf als het ware, waardoor je nog sneller kunt beginnen met inpakken.

Verhuisdozen test & resultaten

Om jou te helpen om de juiste keuze te maken voor de beste verhuisdozen hebben we een aantal populaire verhuisdozen vergeleken met elkaar. Bekijk hieronder onze verhuisdozen testen.