Hoeveel kuub is een gemiddelde verhuizing?

gemiddeld aantal kuub bij een verhuizing

Hoeveel kuub is een gemiddelde verhuizing?

Een verhuizing is voor veel mensen een stressvolle periode. Er dient namelijk veel geregeld te worden en het inpakken van verhuisdozen kan veel tijd in beslag nemen. Maar hoe weet je nu hoeveel verhuisdozen je nodig hebt? Dat kan bepaald worden aan de hand van de inhoud van een woning. In deze blog vertellen we hoeveel kuub een gemiddelde verhuizing betreft.

Inhoud van de woning

Alhoewel deze gemiddeldes altijd kunnen afwijken, is het wel een handig handvat om te kunnen gebruiken. De hoeveelheid liter per kuub blijft ongeacht de inhoud (water, zand of beton) altijd 1000 liter. 1 kuub staat vervolgens gelijk aan 1 kubieke meter. Vanuit hier is het mogelijk om door te kunnen rekenen.

hoeveel kuub is een gemiddelde verhuizing?

Als we ervan uitgaan dat een gemiddelde tussenwoning een inhoud heeft van 1300-1400 kubieke meter, dan weten we ook dat diezelfde hoeveelheid in kuub kan uitgedrukt worden. Het is natuurlijk niet realistisch dat ook dit gehele aantal wordt behaald, aangezien het gehele huis dan gevuld zou zijn met spullen. Onderstaand overzicht geeft een realistischer beeld qua inhoud:

  • Een gezin met 2 kinderen heeft gemiddeld 40 tot 45 kubieke meter
  • Een stel zonder kinderen heeft 25 tot 30 kubieke meter
  • Een alleenstaande heeft 15 tot 20 kubieke meter

Benodigdheden

Tijdens een verhuizing heb je veel verschillende dingen nodig. Niet alleen een verhuiswagen huren is hierbij van belang. De grootte van je huishouden bepaalt namelijk hoeveel verhuismaterialen je nodig hebt, waaronder het aantal verhuisdozen. Bij een eenpersoonshuishouden heb je gemiddeld 25 tot 40 verhuisdozen nodig. Bij een tweepersoonshuishouden (40 tot 60 verhuisdozen) en gezin met twee kinderen (60 tot 80 verhuisdozen) heb je al snel heel wat meer verhuisdozen nodig. Uiteraard kun je er voor de zekerheid eerder meer aanschaffen voor het geval je meer spullen dan gemiddeld hebt.

Om jou een snel en goed begin van de verhuizing te geven, bieden wij verschillende verhuispakketten aan. Hierin zitten producten en materialen die jou goed op weg helpen:

Transport

Om precies te achterhalen hoeveel kubieke meter aan inboedel je hebt, dien je specifiek elk meubelstuk dat je wil vervoeren op te meten. Het is beter om je tijd nuttig te besteden en daarom het gemiddelde aantal kuub bij een verhuizing aan te houden.

Verhuiswagens zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, maar gaan in de meeste gevallen tot een maximale inhoud van ongeveer 50 kubieke meter. Als je gebruik maakt van een professionele verhuisdienst dan hoef je de verhuiswagen niet zelf te besturen. Bovendien zorgen de specialistische medewerkers ervoor dat de meubels op een effectieve manier in de verhuiswagen gezet worden. Op deze manier kan in de meeste gevallen alles in één keer vervoerd worden.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *