6 Verhuistips om jouw inboedel in te pakken

6 Verhuistips om jouw inboedel in te pakken

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zijn er waarschijnlijk een hoop spullen in je huis die ingepakt moeten worden. Om ervoor te zorgen dat al jouw inboedel en spullen veilig en schoon aankomen op hun nieuwe bestemming, geven we je vijf handige tips hoe je deze kunt inpakken en vervoeren.

1. Breekbare artikelen inpakken

Breekbare artikelen zijn altijd een uitdaging om goed in te pakken. Je wilt namelijk niet dat jouw mooie servies of dure kopjes gebroken aankomen op hun nieuwe bestemming. Gelukkig kun je glaswerk en servies eenvoudig beschermen tegen breuken.

  1. Maak allereerst een verende bodem in de verhuisdoos. Dat kan met bubbelfolie, maar ook met proppen papier of keukenrollen.
  2. Verpak elk serviesstuk afzonderlijk in twee lagen papier. Het is belangrijk dat je ieder kopje, glas of bord afzonderlijk verpakt en niet op elkaar of in elkaar zet. Doe de twee lagen papier ook niet tegelijk om het servies heen, maar rol het eerst in de ene laag en vervolgens in de tweede laag. Deze werkwijze zorgt ervoor dat er lucht tussen de lagen komt te zitten. Lucht is de beste bescherming!
  3. Zet glazen, borden of kopjes rechtop in de verhuisdoos, om breuken te voorkomen. We raden aan om de zware artikelen onderin de doos te zetten en de lichte voorwerpen er bovenop.
  4. Vul de lege ruimtes op met extra bubbelfolie, papier of linnengoed en voorkom dat het servies of glaswerk kan gaan rammelen.
  5. Vervoer de dozen met breekbare artikelen voorzichtig. Schrijf aan de zijkant duidelijk op dat er breekbare artikelen inzitten om te voorkomen dat anderen te ruw met de verhuisdoos omgaan.

2. Witgoed verhuizen

In veel gevallen zul je het witgoed uit jouw oude woning ook meeverhuizen. Denk hierbij aan een wasmachine, droger, koelkast en vriezer. Met name voor het verhuizen van een koelkast dien je van tevoren een aantal stappen te doorlopen.

  1. Maak de koelkast helemaal leeg en schakel de koelkast 24 uur voor de verhuizing uit.
  2. Indien gewenst, kun je dit moment ook direct gebruiken om de koelkast schoon te maken.
  3. Haal losse laden en planken eruit of zorg dat deze goed vastzitten in de koelkast. Sluit de deuren af met een stuk tape of een spanband. Dit voorkomt dat de deuren opengaan tijdens het verplaatsen van de koelkast.
  4. Vervoer de koelkast zoveel mogelijk rechtop. Wanneer je de koelkast liggend vervoert, kan het koelmiddel gaan schuimen en in het koelsysteem verplaatsen.  Dat heeft weer als gevolg dat het koelsysteem niet goed rondgepompt kan worden, indien je de koelkast te snel weer aanzet.
  5. Laat de koelkast nog minstens 12 uur rechtop staan op zijn nieuwe plek, voordat je hem weer aanzet.

3. Linnengoed en kleding

Zoals we bij punt 1 al aangaven, is linnengoed erg geschikt om serviesdozen of dozen met breekbare spullen op te vullen. Overig textiel, zoals kleding, kun je netjes opvouwen en direct in de doos plaatsen. Heb je veel blouses, kostuums of andere hangkleding? Dan kun je ook een speciale kleding verhuisdoos aanschaffen, waarin je de kleding kunt ophangen. Zo komen er geen kreuken in de kleding en kun je ze bij het uitpakken direct weer in de kast hangen.

4. Etenswaren verhuizen

In de dagen voorafgaand aan de verhuizing is het raadzaam om de etenswaren uit jouw koelkast en vriezer langzaam op te maken. Zo hoef je namelijk minder spullen in te pakken en mee te verhuizen. Houd hierbij ook rekening met de maatregelen die in punt 2 genoemd zijn, namelijk dat de koelkast en/of vriezer ontdooid moeten worden.

Verhuis je naar het buitenland? Dan mag je niet zomaar alle etenswaren meenemen. Niet ieder land van bestemming accepteert namelijk etenswaren. Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je het best contact opnemen met je verhuisadviseur.

5. Matras verhuizen

Een matras is vaak een groot en onhandig voorwerp om te tillen en te verhuizen. We geven je een aantal tips om het matras veilig en schoon op de volgende bestemming te krijgen:

  1. Zorg ervoor dat het matras droog is, door op tijd het beddengoed er vanaf te halen en het matras even te laten luchten. Dat zorgt ervoor dat lichaamsvocht kan drogen.
  2. Je wilt natuurlijk dat je matras schoon wordt vervoerd. Een matrashoes kan dan een uitkomst bieden. Dit is een dikke, plastic hoes die je om het matras heen kunt slaan. Zo blijft je matras schoon terwijl het in een vieze verhuiswagen moet staan of wanneer het op de grond wordt gelegd.
  3. Het beste vervoer je het matras plat, omdat dat beter is voor de binnenvering. Maar vanwege de omvang is dat natuurlijk niet altijd mogelijk in de verhuiswagen. In dat geval zet je het matras op zijn zijkant neer en bindt je deze goed vast aan de zijkant van de wagen. Let op dat het matras niet in het midden indeukt of slap hangt, om kuilen te voorkomen.
  4. Is het matras aangekomen op de nieuwe bestemming? Pak het dan zo snel mogelijk weer uit en laat het niet te lang luchtdicht in de matrashoes zitten. Zo voorkom je dat het matras kan gaan schimmelen door het lichaamsvocht.

6. Televisie of schermen inpakken

Heb je een televisie, computer of andere schermen die ook ingepakt moeten worden? Dan kun je deze op de meest veilige manier vervoeren in de originele verpakking. Mocht die niet meer aanwezig zijn, dan geven we hier een aantal tips om elektronica veilig te verhuizen.

Begin met een laat foam of bubbelfolie rondom het scherm van de elektronica. Zo wordt het beschermd tegen mogelijke krassen. Hierbij geldt dat je liever teveel foam gebruikt dan te weinig. Daarna verpak je de elektronica in een doos, bijvoorbeeld een speciale verhuisdoos voor computers.

Zorg dat de elektronica te allen tijde rechtop wordt vervoerd en leg het niet op een zijkant of op het scherm neer.

Dit waren onze eerste vijf tips voor het inpakken en vervoeren van jouw inboedel tijdens jouw verhuizing. Heb jij aanvullende tips? Laat het weten in een reactie!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *