Bespaartips voor je verhuizing

Bespaartips voor je verhuizing

Een verhuizing kost niet alleen veel tijd en energie, maar kan ook behoorlijk in de kosten lopen. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk kosten kunnen besparen, zodat je misschien geld overhoudt voor nieuwe meubels of spullen voor in je nieuwe woning. Gelukkig zijn er voldoende opties voor een verhuizing met een klein budget. Met dit artikel helpen je we op weg.

  • Een goede voorbereiding is het halve werk

Een verhuizing vraagt om een goede voorbereiding. Vooral wanneer je onverwachte kosten wilt voorkomen, is het van essentieel belang om op tijd te beginnen met dingen regelen. Stel bijvoorbeeld ruim van tevoren een lijst op van alle spullen. Zoek uit welke spullen je wilt houden en welke je toch gaat wegdoen omdat ze niet meegaan naar het nieuwe huis. Voor de verhuizing heb je nog tijd om deze spullen bijvoorbeeld te verkopen op Marktplaats, waardoor je er zelfs nog aan kunt verdienen.

Schakel je een verhuisbedrijf in voor je verhuizing? Zorg dan dat je de inboedel goed in kaart hebt gebracht tijdens het offertetraject. Zo voorkom je dat er onterecht een te hoge prijs wordt betaald omdat er spullen op de offerte stonden die je toch al voor de verhuisdag hebt afgevoerd.

  • Kosten besparen op materialen

Ook op de kosten voor verhuisdozen en inpakmaterialen kun je flink besparen. Zo zijn er tegenwoordig in bouwmarkten en online vele opties rondom budget verhuisdozen te vinden. Deze zijn gemaakt van ander karton waardoor deze goedkoper zijn. Let op: vaak kunnen deze wel iets minder gewicht dragen dan dozen van hogere kwaliteit karton. Zorg dus dat je alsnog altijd wat sterke verhuisdozen aanschaft waarin je zware spullen kunt vervoeren.

Tip: bij de meeste aanbieders kun je ook kiezen voor voordelige verhuispakketten. Hierin zit alles wat je nodig hebt voor je aanstaande verhuizing, maar dan in een voordelig pakket. Zo ben je vaak veel goedkoper uit dan wanneer je alles los zou kopen. Een win-win situatie dus: je bent verzekerd van de juiste spullen en je bespaart geld.

Bovendien heb je bij sommige partijen de mogelijkheid om te huren. Dit kan goedkoper zijn dan alles zelf aan te schaffen. We raden je wel aan om goed de opties met elkaar te vergelijken. Verhuisdozen kopen is namelijk wel weer voordeliger als je de dozen lange tijd wilt hebben, omdat je rustig alles wilt in- en uitpakken. Bovendien kun je de dozen weer doorverkopen na gebruik.

  • Vraag familie of vrienden om hulp

Indien je een verhuisbedrijf inschakelt, zal het grootste gedeelte van je uitgaven hier naartoe gaan. Het uurtarief van verhuizers ligt nou eenmaal hoog en je moet ook betalen voor het huren van een verhuiswagen. Natuurlijk levert dit je ook een hoop voordelen op. Je weet zeker dat alles professioneel wordt uitgevoerd en alles naar wens achtergelaten wordt. Heb je geen budget om je verhuizing uit handen te geven? Vraag dan familie en vrienden om hulp op de dag van de verhuizing of in de dagen voorafgaand bij het inpakken van de spullen.

  • Besparen op de verhuisofferte

Ga je toch een verhuisbedrijf inschakelen? Dan is het slim om flexibel om te gaan met je wensen. Een verhuizing doordeweeks is namelijk vaak goedkoper dan in het weekend. Ook is het vaak goedkoper als je een verhuisbedrijf ver van tevoren al laat weten wanneer je wat nodig hebt en wanneer. Voor een spoedverhuizing worden namelijk vaak flinke tarieven gerekend.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *