Veelgemaakte fouten bij een verhuizing

Veelgemaakte fouten bij een verhuizing

Gemiddeld verhuizen Nederlanders 7 keer in hun leven. Dat komt dus neer op ongeveer één keer in de 10 jaar. Logisch dus dat er wel eens fouten worden gemaakt en dat je niet precies van tevoren weet hoe je de verhuizing goed kunt aanpakken. We helpen je graag alvast op weg door juist te benoemen wat je beter niet kunt doen tijdens jouw aanstaande verhuizing.

  1. Te laat beginnen

Misschien de meest klassieke fout, maar we zien dit echt nog vaak gebeuren. Bij een verhuizing komt zoveel kijken, dat het vaak onderschat wordt. Daardoor beginnen mensen vaak te laat met dingen regelen. Of het nu gaat over het inschakelen van een verhuisbedrijf, het bestellen van verhuisdozen, het zoeken van hulp van kennissen of vrienden of juist administratief werk. Wacht echt niet te lang!

  1. Vergeet de adreswijziging niet

Je moet bij veel instanties je (aanstaande) adreswijziging aangeven. Dit vergt best wel wat administratief werk. Denk bijvoorbeeld aan het in- of uitschrijven bij de gemeente, je adres wijzigen bij de post, je verzekeringen, je bank, en nog veel meer. Als je gebruik maakt van de post doorstuurservice van Post NL, zie je vanzelf welke organisaties je nog vergeten bent. Breng die dan later nog op de hoogte.

  1. De spullen niet goed inpakken

Besteed je het inpakken van je spullen uit een verhuisbedrijf? Dan kun je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier en met voldoende bescherming wordt ingepakt. Ga je echter zelf aan de slag met het inpakken van de dozen? Doe dit dan zorgvuldig en zorg dat je waardevolle of breekbare spullen goed inpakt met bijvoorbeeld noppenfolie of inpakpapier. Kies bovendien voor stevige verhuisdozen bij zwaardere spullen (zoals boekendozen bij boeken) en laad zeker niet meer gewicht dan toegestaan in de verhuisdoos om ongelukken te voorkomen.

  1. Verhuisdozen niet labelen

Het scheelt enorm veel tijd en gedoe als je je dozen per kamer inpakt en vervolgens goed labelt wat erin zit en waar de doos in de nieuwe woning naar toe kan. Zo staat alles sneller weer op de juiste plek en bespaar je een hoop tijd bij het terug uitpakken van de verhuisdozen.

  1. Vergeten te meten

Passen alle meubels die je wilt meenemen naar de nieuwe woning daar wel? Anders is het natuurlijk zonde van alle moeite om deze te vervoeren. Maar, nog belangrijker: passen de grote meubelstukken wel door de nieuwe gang of door de voordeur? Zorg dat je eerst goed weet wat wel en niet kan voordat je tijd en energie gaat verspillen.

  1. Verkeerd inladen van de verhuiswagen

Waarschijnlijk zorg je op de verhuisdag zelf voor een busje of huur je een verhuiswagen bij een verhuisbedrijf. Veel mensen zetten deze zonder na te denken vol met alle dozen en spullen. Maar zodra je gaat rijden, gaat alles natuurlijk verschuiven. Dan ben je juist voorzichtig geweest met inpakken en tillen, gaat het alsnog onderweg mis. Zorg dat je alles logisch indeelt en vul vlak voor je gaat rijden alle open ruimtes in de wagen op met dekens. Zo voorkom je dat stukken beschadigd kunnen raken.

Verhuisspullen

Zoals je hebt kunnen lezen, komt er best veel kijken bij een verhuizing. Twijfel je of je dit allemaal zelf kunt uitvoeren? Vraag dan eens zeker naar de mogelijkheden bij een verhuisbedrijf in de buurt. Ga je toch zelf aan de slag? Zorg dan dat je gebruik maakt van hoge kwaliteit spullen voor je verhuizing.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *