Verhuisdozen huren? De voor- en nadelen op een rij

Verhuisdozen huren? De voor- en nadelen op een rij

Voor je verhuizing heb je veel verhuisdozen nodig. Je zult dan al snel overwegen om extra goedkope verhuisdozen te bestellen of om ze te huren, om zo te kunnen besparen op de kosten. In dit artikel vertellen we je meer over de voor- en nadelen van het huren van verhuisdozen.

De voor- en nadelen van verhuisdozen huren

Je kunt de verhuisdozen slechts een korte periode gebruiken

Wanneer je zelf verhuisdozen koopt, heb je ook na de verhuizing deze dozen nog in huis of op de zolder staan. Ook wanneer al jouw spullen alweer zijn uitgepakt. Wanneer je verhuisdozen huurt, geef je ze na de verhuizing weer terug aan de verhuurder. Je hoeft dus niet zelf de dozen te verkopen of op te slaan in je huis.

Maar soms wil je jouw spullen juist iets langer in de dozen laten staan. Bijvoorbeeld omdat je nog niet alles in huis hebt ingericht of omdat je bepaalde spullen wil opbergen in de garage. Dat is niet mogelijk wanneer je de dozen weer snel terug moet geven.

Je moet borg betalen

Wanneer je verhuisdozen gaat huren, moet je in de meeste gevallen een borg betalen aan het verhuurbedrijf. Dat is niet geheel onlogisch, want wanneer er iets met de verhuisdozen gebeurt, kan het bedrijf ze immers niet meer aan iemand anders verhuren. Dat houdt echter wel in dat je heel voorzichtig met de dozen moet omgaan. Je mag er bijvoorbeeld niet op schrijven, er mag geen scheurtje in komen en er mogen geen stickers opgeplakt worden.

Raken de dozen toch beschadigd, dan krijg je geen borg terug. Het voordeel van de verhuisdozen huren is daarmee dan ook ongedaan gemaakt.

Verhuisdozen kopen kan soms voordeliger zijn

Bij een verhuizing heb je altijd meer verhuisdozen nodig dan je in eerste instantie denkt. Bij kleine hoeveelheden kan huren voordelig zijn, maar wanneer je tientallen dozen nodig hebt, is het soms toch goedkoper om de verhuisdozen zelf te kopen.

Denk maar eens aan de hoeveelheid dozen die een gezin van 4 personen nodig heeft. Als je in één keer tientallen verhuisdozen koopt, kun je vaak gebruikmaken van aantrekkelijke verhuisdozen aanbiedingen. Je bent er dan zeker van dat je nieuwe, onbeschadigde en stevige dozen koopt om jouw waardevolle spullen veilig in te verpakken.

Heb je geen groot budget? Dan kan het ook interessant zijn om verhuisdozen tweedehands te kopen. Vraag eens in de buurt rond of kijk op een tweedehands website, er zijn genoeg mensen die hun verhuisdozen te koop aanbieden. En dit kun je immers ook zelf doen na jouw verhuizing. Als je de verhuisdozen niet meer nodig hebt, zet je ze simpel en snel te koop, zodat je een deel van de kosten weer terugkrijgt.

Verhuisdozen hergebruiken

Als je de dozen huurt, moet je de verhuisdozen na een korte periode weer teruggeven aan het verhuurbedrijf. Wanneer je de dozen zelf koopt, kun je ze voor een hele lange tijd bewaren. Heb je genoeg ruimte op de zolder of in de garage, dan kun je de verhuisdozen zelfs bewaren tot een nieuwe verhuizing in de toekomst. Belangrijk is dan wel dat je professionele verhuisdozen van goede kwaliteit aanschaft.

Goedkope verhuisdozen zijn namelijk niet geschikt om meerdere malen opnieuw te gebruiken, maar professionele verhuisdozen gaan een stuk langer mee. En dat kan je bij een volgende verhuizing dan weer enorm schelen in de kosten. Investeer daarom in stevige, professionele verhuisdozen!

Verhuisdozen bestellen

Ga je binnenkort verhuizen en ben je nog op zoek naar verhuisdozen hiervoor? In onze webshop vind je allerlei verschillende soorten verhuisdozen en boekendozen. Afhankelijk van de hoeveelheid die je nodig hebt, kun je ook kiezen uit pakketaanbiedingen waarbij je direct 10, 20 of 30 stuks met een aantrekkelijke korting bestelt. Je kunt jouw bestelling thuis laten bezorgen, maar ook gratis afhalen in ons magazijn.

Update september 2023: wegens werkzaamheden is het tijdelijk niet mogelijk verhuisartikelen te bestellen of op te halen. Excuses voor het ongemak.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *