Een schilderij inpakken, hoe doe je dat?

veilig een schilderij inpakken en verhuizen

Een schilderij inpakken, hoe doe je dat?

Een schilderij is niet alleen erg breekbaar, maar heeft in de meeste gevallen ook (emotionele) waarde. Je wil er daarom niet aan denken dat je schilderij beschadigingen krijgt. Daarom dien je een schilderij zorgvuldig in te pakken in goede en stevige bescherming. Hierdoor is de kans op een beschadiging een stuk kleiner. In de meeste gevallen kan een kleine tik op de hoek of op het doek zelf al voor een enorme schade zorgen. In deze blog leer je meer tips en tricks over hoe je het beste te werk kun gaan zodat jouw schilderij snel weer te bewonderen is in je nieuwe huis.

Hoe ga je te werk?

Het is verstandig om te beginnen met de hoeken. Je kunt hiervoor een stuk karton of een beschermhoek gebruiken door deze op alle vier de hoeken te bevestigen. Op deze manier kun je de kwetsbare hoeken beschermen tegen stoten of een eventuele val. Door de kwetsbaarheid van een schilderij kan een kleine tik al een hoop schade opleveren. Dit is uiteraard een enorm zonde, maar gelukkig te voorkomen door het schilderij op de juiste manier in te pakken.

Er zijn bovendien verschillende soorten inpakmaterialen voor het inpakken van schilderijen. Zo kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan noppenfolie of verhuisdekens.

Noppenfolie wordt vaak gebruikt als inpakmateriaal voor schilderijen. Noppenfolie heeft dankzij de hoge beschermingswaarde en flexibiliteit een uitstekende werking. Onze verhuispakketten zijn standaard uitgerust met noppenfolie. Ondanks dat onze noppenfolie van hoogwaardige kwaliteit is, is het verstandig om een schilderij extra in te pakken. Gebruik daarom voor de zekerheid altijd nog een verhuisdeken om je schilderij in te wikkelen.

Ophangen

Aan de voorzichtigheid gaat bijna een einde komen! Nadat je de plek hebt opgemeten en bevestigingsmaterialen aan de muur hebt gemaakt, kan het schilderij bijna bevestigd worden. Haal je schilderij of schilderijen voorzichtig uit de verschillende beschermde materialen. Het is verstandig om een groot schilderij met zijn tweeën te bevestigen. Sommige schilderijen kunnen namelijk zwaar zijn en het risico op een beschadiging kun je samen beter voorkomen. Nadat het schilderij succesvol op jouw muur hangt, hoef je alleen nog even het schilderij stofvrij te maken. Tijdens een verhuizing of verbouwing komt er namelijk een hoop stof op (zelfs ingepakte) spullen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *