Hoeveel kilo kan er in een verhuisdoos?

hoeveel kilo kan er in een verhuisdoos?

Hoeveel kilo kan er in een verhuisdoos?

Op het moment dat je van plan bent om te gaan verhuizen of bezig bent met een verhuizing, kom je zeker in aanraking met verhuisdozen. Je wil je meubels en spullen namelijk zo veilig en effectief mogelijk vervoeren. Het liefste zou je een verhuisdoos zo vol mogelijk doen om er zo min mogelijk nodig te hebben. Aan de andere kant wil je ook weer niet dat je de verhuisdozen te vol stopt omdat je zo kans hebt op verhuisdozen die gaan scheuren en bezwijken onder het gewicht. Hoeveel kilo kan een verhuisdoos normaal gesproken eigenlijk dragen? Wij zochten het voor je uit en geven je ook uitleg over verschillende verhuisdozen.

Gewicht afhankelijk van type verhuisdoos

  • Plakdoos

Verhuisdozen zijn dozen die je, zoals de naam al zegt, dicht dient te plakken. In de meeste gevallen zijn de plakdozen en vouwdozen de goedkoopste verhuisdozen. Ten opzichte van de autolock verhuisdoos heeft deze variant namelijk een eenvoudig ontwerp en daardoor zijn ze gemakkelijk te produceren.

Niet alleen het eenvoudige ontwerp, maar ook de minder gebruiksvriendelijkheid zorgt voor een nadeel. Aangezien je elke doos dicht dien te plakken met tape of plakband, ben je hierdoor meer tijd kwijt met het afsluiten van alle plakdozen. De draagkracht van een plakdoos is gemiddeld maximaal 10-15 kilo. Hierdoor heb je voor een verhuizing net wat meer van dit type verhuisdozen nodig dan van een autolock verhuisdoos.

hoeveel gewicht kan er in een verhuisdoos?
  • Vouwdoos

Een vouwdoos is een verhuisdoos waarbij je de bovenste kleppen over elkaar heen dient te vouwen. Door de kleppen over elkaar heen te vouwen is de vouwdoos direct afgesloten. Door dit mechanisme heb je ten opzichte van een plakdoos geen tape of plakband nodig.

De prijs van een vouwdoos is in de meeste gevallen gelijkwaardig aan die van de plakdoos. Het is verstandig om altijd goed te letten op de belangrijke pijlers van een verhuisdoos: draagkracht en stevigheid. De draagkracht van een vouwdoos is gemiddeld maximaal 10-15 kilo.

  • Autolock verhuisdoos

Autolock verhuisdozen zijn snel in gebruik én doordoor erg gebruiksvriendelijk om spullen in te pakken en gemakkelijk te vervoeren. Dit zijn dan ook de grootste voordelen ten opzichte van de vouwdoos en plakdoos. Bijkomend voordeel is dan ook dat je hierdoor tijd kunt besparen.

Aangezien de autolock verhuisdoos de meest luxe versie is, is deze variant ook duurder. Gemiddeld kan je voor maximaal 30 kilo aan spullen in een verhuisdoos met autolock stoppen. In vergelijking met de andere dozen is dit een verdubbeling qua draagkracht.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *