Beste verhuisdozen

De beste verhuisdozen: waar moet je op letten?

Wanneer gebruik je verhuisdozen?

Verhuisdozen zijn onmisbaar bij een verhuizing. Je spullen kunnen gemakkelijk in een verhuisdoos gestopt worden om ze zo over te kunnen huizen naar de nieuwe locatie. Door de vorm van een verhuisdoos kun je ze gemakkelijk op elkaar stapelen om zo efficiënt mogelijk met je ruimte om te gaan.

Welke soort verhuisdozen heb je nodig?

Verschil in kwaliteit

Als je eenmaal bezig bent met de verhuizing wil je natuurlijk niet hebben dat de helft van de dozen het gewicht niet kan dragen en daardoor gaat scheuren. Aangezien er veel aanbod is, kun je jezelf voorstellen dat er ook veel verschil in kwaliteit wordt aangeboden. Vaak zit het verschil in kwaliteit in de soort karton die wordt gebruikt. Dit kan namelijk enkelgolfs of dubbelgolfs karton zijn. Vanzelfsprekend biedt dubbelgolfs de betere bescherming en stevigheid waardoor deze een betere kwaliteit heeft.

Verschil in materiaal

De meest voorkomende verhuisdozen zijn de kartonnen verhuisdozen. Deze worden al vele jaren gebruikt omdat ze niet alleen stevig zijn, maar ook gemakkelijk in gebruik zijn ten opzichte van varianten van plastic of kunststof. Op karton kun je namelijk gemakkelijk schrijven en direct zien naar welke kamer of verdieping de inhoud van de desbetreffende verhuisdoos heen moet.

Verschil in soort

Verhuisdozen worden tegenwoordig gemaakt in verschillende afmetingen. Kijk daarom goed aan welke afmetingen je goed doet. Het is namelijk onhandig als je elke keer niet goed uitkomt met de grootte van je spullen en je hierdoor extra verhuisdozen nodig hebt. Je dient bovendien goed te kijken of de verhuisdozen een handgreep hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat je de verhuisdozen gemakkelijker kunt sjouwen.

Benodigdheden bij een verhuizing

Hoeveel verhuisdozen heb je gemiddeld nodig?

Hoeveel verhuisdozen je nodig hebt ligt natuurlijk aan de gezinssituatie en wat de inhoud van je woning of appartement is. Hoe groter je gezin of woning, des te meer meubels en spullen je waarschijnlijk hebt. Toch is het uiteraard nooit helemaal met zekerheid te zeggen over hoeveel verhuisdozen er in jouw gezinssituatie nodig zijn.

Een indicatie voor het aantal verhuisdozen op basis van verschillende huishoudens zie je hieronder:

  • Eenpersoonshuishouden: 25 – 40 verhuisdozen
  • Tweepersoonshuishouden: 40 – 60 verhuisdozen
  • Gezin met twee kinderen: 60 – 80 verhuisdozen

Verhuisdozen kopen of huren?

Je kunt verhuisdozen of boekendozen tegenwoordig niet alleen kopen, maar ook huren. Verhuisdozen zijn voor een schappelijke prijs te koop in diverse (web)winkels. Het is eigenlijk nooit exact in te schatten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt voor een verhuizing. Voor de zekerheid kun je daarom beter extra verhuisdozen aanschaffen. Sommige mensen kiezen er echter ook voor om verhuisdozen te huren. Ons advies is om dit niet te doen omdat dit nogal onpraktisch is. Vooraf weet je namelijk nooit helemaal zeker voor hoelang je een verhuisdoos wil hebben. Je dient dus in te schatten en af te spreken voor welke tijdsperiode je een aantal verhuisdozen wil huren. Mocht je er op een gegeven moment achter komen dat je de verhuisdozen langer nodig hebt omdat het de verhuizing of verbouwing niet volgens planning loopt, dien je dus de huurperiode te verlengen. Hiervoor betaal je dan vanzelfsprekend weer een extra bedrag.

Mocht je een beperkt(er) budget hebben, dan kunnen fruitdozen van de supermarkt ook een prima alternatief zijn. In de meeste gevallen zijn deze gratis mee te nemen bij de supermarkt. Hier liggen bovendien vaak handige en grote kartonnen boxen waar je veel spullen netjes in kunt pakken.

Je hebt dit product net toegevoegd aan de winkelwagen: